KURZ HYGIENICKÉ MINIMUM
Neváhajte s prihláškou, pripravíme Vás na skúšky pred komisiou.
Dátum
Kurz otvárame priebežne počas celého roka. Informujte sa o najbližšom plánovanom kurze - apríl 2023
Čas
Strávime spoločne 4 hodiny - dva dni po sebe v dvojhodinových prednáškach, väčšinou v podvečerných hodinách od 17:00
Forma
Nemusíte nikam cestovať, stretneme sa online, nech sa už nachádzate kdekoľvek. Stačí Vám len počítač a internet
Cena
40 eur na osobu. V cene máte aj materiály - našu prednášku, materiály z hygieny a PDF príručku pre prácu s potravinami
Cena kurzu: 40 €
Chcete sa pripaviť na skúšky sami ? Objednajte si učebné materiály za 7,50 €
Popis kurzu
Hygienické minimum je kurz určený pre záujemcov, ktorí chcú pracovať s potravinami a vykonávať epidemiologicky závažné činnosti a potrebujú získať odbornú spôsobilosť, pretože nie sú vyučení v odbore, ale aj pre súčastných pracovníkov v gastronómii, ktorí si chcú obnoviť svoje znalosti a zvýšiť kvalifikáciu. Tento kurz nie je povinný, žiadny zákon ho neprikazuje, ale veľmi Vám uľahčí prípravu na skúšky pred komisiou RÚVZ, ktorá povinná je. Požiadavka odbornej spôsobilosti na prácu s potravinami totiž vyplýva zo zákona a zamestnávateľ nemôže prijať do zamestnania osobu, ktorá nie je odborne spôsobilá.
Ciele kurzu
Pripraviť Vás na ústnu aj písomnú skúšku na príslušnom RÚVZ. Naučíme Vás:
• Čo je Epidemiologicky závažná činnosť
• Aká je zdravotná a odborná spôsobilosť zamestnancov v potravinárstve
• Najčastejšie alimentárne ochorenia
• Zásady hygieny na pracovisku
• Požiadavky na vybavenie potravinárskych zariadení
• Čo je prevádzkový poriadok
• Čo je správna výrobná prax
• Čo je HACCP
• Čo znamená vysledovateľnosť potravín
• Povinnosti zamestnancov pri výrobe potravín
• Zásady skladovania surovín a potravín
• Zásady tepelného spracovania pokrmov v zariadeniach spoločného stravovania
• Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov
• Podmienky výdaja pokrmov
• Odber vzoriek hotových pokrmov
• Kontaminácia surovín a potravín
• Sanitácia v potravinárstve
Ako prebieha náš kurz ?
Náš kurz prebieha online v podvečerných hodinách, takže nemusíte nikam cestovať a kurz môžete absolvovať aj z pohodlia domova. Venuje sa Vám Verejný zdravotník, môžete sa na neho počas kurzu obrátiť s otázkami. Vyučuje sa dva dni po sebe v dvojhodinových prednáškach. Každý účastník kurzu získa zadarmo Príručku pre prácu s potravinami. Pomocou nášho kurzu sa pripravíte na skúšky pred komisiou.
Prečo absolvovať náš kurz ?
- počet účastníkov kurzu je limitovaný aby sa zachovala kvalita vzdelávania a bol zabezpečený dostatočný priestor pre prípadnú diskusiu a overenie vedomostí
- každý účastník sa môže spýtať lektora na rôzne doplňujúce otázky a ujasniť si problematiku, ktorá mu nie je jasná
- účastníci dostanú k dispozícii aj učebný materiál, ktorý im pomôže pri prípave na testy
- výučba prebieha online formou, takže ušetríte peniaze a čas, pretože nemusíte nikam cestovať a kurz môžete absolvovať z pohodlia domova
- na konci kurzu vykonávame skúšobný test na overenie vedomostí a zhodnotenie pripravenosti
Počet miest na kurze je obmedzený (max. 10 osôb v skupine) z dôvodu zachovania kvality prednášky a časových možností lektora. Neváhajte preto s Vašou prihláškou a zaistite si miesto na najbližšom kurze už teraz. V prípade ďalších otázok sa neváhajte na nás obrátiť, sme tu pre Vás !