KURZ HYGIENICKÉ MINIMUM

Neváhajte s prihláškou, pripravíme Vás na skúšky pred komisiou a pomôžeme Vám získať odbornú spôsobilosť

Dátum

Kurz otvárame priebežne  počas celého roka, väčšinou každý mesiac. Ďalší kurz prebehne v 27.10. a 28.10. 2025. 

Čas

Strávime spoločne 5 hodín rozdelených na dva dni po sebe, začíname vždy v podvečerných hodinách od 17:00

Forma

Nemusíte nikam cestovať, stretneme sa online, nech sa už nachádzate kdekoľvek. Stačí Vám len počítač/mobil a internet

Cena

Len 55 eur na osobu. V cene máte aj materiály - našu prednášku, materiály z hygieny a PDF Príručku pre prácu s potravinami 

Chcete sa pripraviť na skúšky s nami ? Prihláste sa na kurz alebo si objednajte učebné materiály

Popis kurzu

Hygienické minimum je prípravný kurz určený pre jednotlivcov aj skupiny, ktorí chcú pracovať s potravinami a vykonávať epidemiologicky závažné činnosti a potrebujú získať odbornú spôsobilosť, pretože nie sú vyučení v odbore, ale aj pre súčasných pracovníkov v gastronómii, ktorí si chcú obnoviť svoje znalosti a zvýšiť kvalifikáciu. Tento kurz nie je povinný, žiadny zákon ho neprikazuje, ale veľmi Vám uľahčí prípravu na skúšky pred komisiou RÚVZ, ktorá povinná je. Požiadavka odbornej spôsobilosti na prácu s potravinami totiž vyplýva zo zákona a zamestnávateľ nemôže prijať do zamestnania osobu, ktorá nie je odborne spôsobilá.

Ako prebieha náš kurz ?

Náš kurz prebieha online v podvečerných hodinách, takže nemusíte nikam cestovať a kurz môžete absolvovať aj z pohodlia domova. Venuje sa Vám verejný zdravotník, môžete sa na neho počas kurzu obrátiť s otázkami. Vyučuje sa dva dni po sebe v dva a pol hodinových prednáškach. Každý účastník kurzu získa zadarmo Príručku pre prácu s potravinami. Pomocou nášho kurzu sa pripravíte na skúšky pred komisiou. 

Ciele kurzu

Pripraviť Vás na ústnu aj písomnú skúšku na príslušnom RÚVZ. Naučíme Vás všetky potrebné pojmy a definície, osvojíte si s nami zásady tepelného spracovania surových potravín, zásady skladovania a mnoho iného, vrátane najčastejšie sa vyskytujúcich alimentárnych nákaz. S nami Vás žiadna otázka na skúškach nezaskočí !

Kurz pre firmy a skupiny

Potrebujete preškoliť a pripraviť Vašich zamestnancov na skúšky pred hygienou ? Uskutočňujeme aj skupinové kurzy pre väčšie počty zamestnancov online alebo priamo na Vašom pracovisku. 

Zabezpečíme, aby boli Vaši zamestnanci primerane zaškolení vo veci hygieny potravín vzhľadom na ich pracovnú náplň v súlade s nariadením európskeho parlamentu a rady (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a aby úspešne zvládli skúšky pred komisiou, ktorú zriaďujú jednotlivé RÚVZ za účelom získania potvrdenia o odbornej spôsobilosti. 

Prečo absolvovať náš kurz ?

  • počet účastníkov kurzu je limitovaný aby sa zachovala kvalita vzdelávania a bol zabezpečený dostatočný priestor pre prípadnú diskusiu a overenie vedomostí
  • každý účastník sa môže spýtať lektora na rôzne doplňujúce otázky a ujasniť si problematiku, ktorá mu nie je jasná
  • účastníci dostanú k dispozícii aj učebný materiál, ktorý im pomôže pri príprave na testy
  • výučba prebieha online formou, takže ušetríte peniaze a čas, pretože nemusíte nikam cestovať a kurz môžete absolvovať z pohodlia domova
  • na skúšky pred komisiou RÚVZ prídete pripravení a ľahšie zvládnete písomný test aj ústne skúšanie

Dôležité info pre Vás

Upozorňujeme, že osvedčenie o odbornej spôsobilosti môže vydať len príslušný orgán RÚVZ, nie vzdelávacia inštitúcia alebo pracovná zdravotná služba. Z tohto dôvodu tento kurz slúži ako odborná príprava na tieto skúšky a nenahrádza písomný test a ústnu odpoveď pred komisiou.

Počet miest na kurze je obmedzený (cca 15 osôb v skupine) z dôvodu zachovania kvality prednášky a časových možností lektora. Neváhajte preto s Vašou prihláškou a zaistite si miesto na najbližšom kurze už teraz. V prípade ďalších otázok sa neváhajte na nás obrátiť, sme tu pre Vás !